2014. február 7., péntek

Csak semmi Valentin nap

Nem nagyon bírom az üzemi szerelmet gombnyomásra. Idegenkedem a rózsaszín, szív alakú kacatoktól, amik ellepik a várost februárban. Ajánlanék álternatív időtöltést a párunkkal a giccsparádé helyett.

Film

Kiver a kiber-szerelem valentin napkor! Így nyilatkozz anyádról egy oprendszernek!


A Micimackóból neked Malacka fiú vagy lány? Neked a szerda milyen színű? Az Android, a WIN, az iOS, a Linux férfi vagy nő? És ha nő lenne az OP rendszered bele tudnál szeretni? Utópia? Annyi érzelmi pótlék vesz bennünket körül. Pótcselekvésektől szennyezett habitusunk vajon kizárná, hogy abnormálisan kötődjük egy virtuális térhez, egy okostelefonhoz, egy op-rendszerhez? Aki sci-fi-t vát a HER című filmtől, rosszul indul neki. Nem az éb sci-fije, hanem az év szerelmes filmje. Én letöltenék egy Scarlett Johanson hangon barátkozó mesterséges intelligenciát a telefonomra az biztos. A film főszereplője válása után elveszti megszokott életét és érzelmi pótlékát a bitek világában találja meg. Beleszeret Samantha nevű applikációjába, és ez az érzelmi őrület végre kimozdítja apatikus állapotjából. Milyen irónikus, hogy egy gép tesz újra érző emberi lénnyé. Milyen kár, hogy nem lehet Oscar-t kapni hangalakításért, Scarlett kaphatna.


Eszem-iszom:

A héten szeretném kiköszörülni a múltkori mexikói gasztrofiaskó csorbáját, ha élhetek ilyen képzavarra,
így azt gondolom, hogy a Her után pikáns lesz kipróbálni az Iguana mexikói éttermet, ami nem éppen olcsó, de remélhetőleg minőségi.


A honlap nem túl bőbeszédő, sok a hiányos menüpont, de legalább az étlap elérhető, és van rajta minden, amit a mexikói konyha kínálhat: kázádijá, encsiláda, tákó, édesdisznó babbal álmodik. Kedvet is kaptam Jenő kedvencéhez:

Jenő féle Quesadilla 2290-Ft


Házi készítésű chorizóval (mexikói kolbász), paradicsommal, fehérsajttal töltjük és parmezánnal hintjük. 
Salátával, paradicsommal, tejföllel és guacamoléval tesszük asztalára.
Madal Café

Én a zacskós forrócsokihoz voltam szokva, de a Madal Cafében olyan csokit lőnek, hogy aki megkóstolja, soha többé nem vesz a szájába Dr. Ötker vegyületeket. Még tej sincs a csokiban, csak csokoládé, nádcukor és kis fahéj vízzel felgőzölve. Érzéki! Nem csak Bálint napkor! 

Tibeti konyha

A lámál lámát esznek-e? Avagy láma lámának farkasa? Neeeem kell ragozni, mert beleőrül az ember, de abba nem, ha a Corvinnál kipróbáljuk a Free Kurdistán nevű tibeti étkezdét. Még nem voltam itt, de a cikk kedvet csinált hozzá, mert nagyon autentikusnak írja le a helyet, még ha alapanyagokban nem is bővelkednek, gondolom a jak hús nem terem minden fán. (A képet is a cikkből loptam.)


Élmény
Jó volna leöblíteni a jakhúst valamivel, de alkoholt ne igyunk, mert elhomályosítja a harmadik szemünket. És ittasan vezetni sem lehet. Új sláger, és több halálos áldozatot szed, mint az alkohol a vezetés közbeni SMS-ezés és okostelefonozás. Az hisszük, hogy urai vagyunk a volánnak, de már csak a másik sávban értesülünk róla, hogy nagy Dáciát lőttünk. Milyen baleseteket lehet így szenvedni? Próbáld ki a neten, milyen lenne ha...

Wellness
Leveri az embert a víz ebben a hidegben ettől a szimulátortól, de szerencsére az Oxygen Wellness, (akik jó lenne ha szponzorálnának) Valentin napi szanua szeánsszal kedveskedik a gőzölgés szerelmeseinek.


Zene füleimnek, hogy nem szólsz semmit


Dvorákot is megihlett a kis hableány, aki emberré lett szerelméért, de hangját adta cserébe. Múlt héten rácsodálkoztam a londoni színházi közvetítésre, erre tessék! A MÜPA élőben és HD-ben közvetíti a NY-i Metropolitan előadását szombat este. Ruszalka szerepében a MET sztárja: Renée Fleming, kinek tehetségérl az alábbi felvétel tanuskodik. Ezt a hangot nem lehet kihagyni! Operában elmesélni a néma sellő lány történetét... érezzük! :-D Ez nem egy pipa! Muhaha!


És hogy a családosok se maradjanak ki a buliból, Ruszalkát, a vízitündért matinában is megtekintheti a család, szitnén a MÜPÁ-ban, vezényel Oberfrank Péter.

Ruszalka: Bakonyi Anikó  Herceg: Kóbor Tamás 
Idegen hercegnő: Miksch Adrienn Vadász / erdőőr: Vághelyi Gábor Kukta: Huszár Anita Vízi ember: Kiss András Boszorkány: Wiedemann Bernadett  Közreműködik: Sinfonietta Erudita (Művészeti vezető: Tötös Krisztina), Discantus énekegyüttes (Mûvészeti vezetõ: Mészáros Péter) valamint a Trefort Gimnázium diákjai Rendező: Toronykőy Attila Vezényel: Oberfrank Péter  Korosztály: 8-14 év Tartalmas 7végét!