2014. február 25., kedd

Fikázni könnyű, de alkotni nehézPasszív passziókkal penetráljuk potenciálunk. Pokoli! Joey levelet ír stílus, mégis jelent valamit. Mit is? Unom már a mozi-színház-beülünk kajálni Bermuda-háromszöget! Hogyan lehet aktívan pihenni, szórakozni? Sőt alkotva pihenni? Nem mindenkinek kiváltsága, hogy a munkahelyén bontakoztathatja ki tehetségét. Régen az emberek beültek a fonóba, botot faragtak, zoknit stoppoltak, aztán a városi életmód passzívvá tette őket. Miképpen lehet tevékeny, alkotó attitűddel élni a hétköznapokban? 

Múlt csütörtökön hallgattam meg Geszti Péter nem jogtalanul kissé önfényező, ám motiváló előadását a sikerről, és megint megtanultam, hogy semmi sem biztos csak a változás. Ami viszont nem rossz. Hanem jó! Képesek vagyunk ezt beengedni a tudatunkba? A változás jó! Vagy csak a Popper Péternek hisszük el? Ne már! Még ha kényszer is. Vagy belső indíttatás. Vagy főleg mind a kettő. :-D És hadd menjek tovább! Már azzal teszünk egy lépést a minőségi élet felé, ha kiszínezzük monokróm hétköznapjainkat. 
Fűszerezd a rutinod! 

1. Hozzuk vissza az életünket!
Nem a telefonnal élünk! Ne keverjük az eszközt a céllal! 2. Belbecs
Jó volt a Geszti előadás, megint kezdett hiányozni az egyetem. Okos emberek megvilágító beszéde. Inspiráló, új gondolatokra vágyom, hogy átszüremledjenek a hézköznapok betokozottságán. A Mindentudás Egyeteme már nem készít friss előadásokat, de a régiek elérhetőek a neten. Ellenben a Google csodát hozott Budapestre. Egy fejlesztő központot, egy tudásbáázist. A digitális talponmaradás tudásának szelencéje idéntől a Józsefvárosban. Ez a Google Ground! Még a klotyóban is anDroid nő!


Gyakornoki programok és nyílt előadások kínálnak alkalmat senioroknak és diákoknak, hogy elsajátítsák a digitális trendeket sales, marketing és sok már tekintetben. Az őszi kurzusokra folyamatosan lehet jelentkezni.

3. Külcsin
Farsang lévén kreativitásunkat és kétbalkezességünket felszabadultan kiélhetjük jelmez készítésben.
Budapest rendesen el is van látva beöltözős bulikkal, (nem mind jó) volt már 1920-as évek szesztilalom bulija a Mika Tivadarban és lesz a 7végén is még jó pár. Kár, hogy nem az én ötletem volt beöltözni kő-papír-ollónak!4. Mozi
Kinek a kanap, kinek a kanapNÉ. KanapÉNképed milyen? Ha kanapé volnál, kinek a fenekét szeretnéd a fejeden? "Egy kanap-é-lete" Unalmas egy cím lenne, ellenben a március 6-tól vetített a Couch Surf ami angolul van, de mi tudunk angolul, és plasztikusan ábrázolja, hogy miről van szó. Trailer. A te díványod mit mesélne?
Hoppá! Itt vád érhetne, hogy passzív szórakozásra buzdítok, de itt jön a csavar! Zsófival kanaKópék leszünk (én kérek elnézést! sic!) és a vörösbor foltoktól nem mentes kanapéhuzatunkat új életre keltjük. Ha ruhát újra lehet festeni, Okoska törp legyek, ha egy IKEA-s huzattal nem lehet megcsinálni ugyanezt. Német nyelvismeret előny, de nem követelmény. 

5. Tavaszi nagy
Takarítás unalmasnak tűnik, de akinek rend van a lakásában, rend lesz a fejében is. Nem nyűgös kötelesség a tavaszi nagytakarítás, hanem (mentál-is) higiéné. Ennek örvén mi befestjük a kanapé huzat. De elő lehet ásni a nagyi eldobott székeit, és update-elni a lakást a régi tárgy kipofozásával. Tippek és trükkök bőven vannak a neten. Idegesítő önjelölt lakberendezők videóit nem ajánlom, az eredeti lakkot a bútoron hagyó bénák videóit sem ajánlom, ellenben a lelkes családanyákét igen, akik meg sem mutatják, hogyan készült a nagy mű, csak úgy tesznek, mintha maguk restauráltak volna. KÖzben cinkosan bevallják, hogy a férjük megcsinálta. Aki igazából kárpitos. ;) Gratulálok! 

Szintén idegnyugtató tevékenység a varrás. Én tegnap megismerkedtem a zokni stoppolás meditatív tevékenységével. Ommmmm. Kikapcsol. Feleségem felmenői között a dédnagypapa reszortja volt. Do it!
6. Bélboholy, a belső érték
A főzés pont olyan mentálhigiénés kikapcsolódás, mint a zokni stoppolás. Kétkezi munkával magunk mögött hagyhatjuk a hétköznapokat. Egyik barátom ajánlotta a frissen nyílt Bubba's Water Grill bárt. Küldetésük, hogy a drágának és nehezen hozzáférhetőnek hitt tenger gyümölcseit gyorséttermi módon, de jó minőségben mindenki számára elérhetővé tegye. Még nem voltam, de mennék már. Addig is egy recept, mert szeretem a tárkonyt és a halat, hát még a kettőt együtt.